Een YouTube kanaal over LEGO® beginnen

Een YouTube kanaal over LEGO® beginnen

Een YouTube kanaal over LEGO® beginnen

Hoewel dit niet voor iedereen weggelegd is, kun je prima in LEGO® investeren middels een YouTube kanaal. Zelf hebben we hier een paar jaar ervaring mee middels het YouTube kanaal Empire Bricks en het kan naast een zeer leuke bezigheid ook een prima extra inkomen worden. Geld verdienen met YouTube is relatief simpel. Als je video’s veel bekeken worden, dan levert dat advertentie-inkomsten op. Maar het starten van een YouTube kanaal kan een behoorlijk opgave lijken. Hieronder geven we een aantal tips over hoe je kunt starten.

Het onderwerp van je YouTube kanaal

Uiteindelijk begint het allemaal met een onderwerp. Er zijn immers tal van YouTube kanalen die bijvoorbeeld reviews of speed-builds doen. Dat betekent niet dat je dat niet ook kunt doen, maar dan moet je het natuurlijk wel net even anders doen. Je bent LEGO® fan. Je hebt dus ook vast een voorkeur voor een bepaalde stijl of thema. Om van je YouTube kanaal een succes te maken, is het belangrijk dat je doet waar je van houdt. En door te specialiseren, maak je je kanaal meteen unieker. Een aantal voorbeelden van wat je zou kunnen doen:

  • Video’s waarin je de details van LEGO® Architecture sets bespreekt met beelden van de echte gebouwen waarop ze gebaseerd zijn;
  • Video’s over LEGO® treinen die ontworpen zijn op basis van echte treinen;
  • Video’s over LEGO® experimenten zoals droptests, auto’s van hellingen racen of de kracht van een LEGO® brug testen.

Hoe komt je aan genoeg LEGO®

Met name als het neerkomt op het reviewen van LEGO® sets of andere video’s die met sets te maken hebben, is de vraag: ‘Hoe kom ik aan al die sets?’. LEGO® sets kopen in grote hoeveelheden is immers behoorlijk prijzig. Maar als je bedenkt dat het je alleen gaat om het maken van een unboxingvideo, review of andere video gebaseerd op die set, dan hoef je de set natuurlijk niet in bezig te houden nadat de video is gemaakt. Het devies luidt dan ook: Koop de set, maak de video, verkoop de set. Op die manier kun je de set in bijna nieuwstaat verkopen en slechts een klein verlies nemen op de set. Maar als het YouTube kanaal groeit en de video’s steeds vaker bekeken worden, kunnen die tot het einde der dagen geld blijven opleveren door de advertenties die getoond worden.

Als je video’s wilt maken over je eigen unieke bouwwerken, dan is het zaak om LEGO® in bulk te kopen. Je kunt vrij goed LEGO® op Marktplaats kopen tegen eerlijke prijzen. Als je telkens het bouwwerk waar je een video over hebt gemaakt weer afbreekt en wat nieuws maakt, kun je met dezelfde LEGO® steeds weer nieuwe video’s maken en dus steeds meer inkomsten genereren zonder extra LEGO® te hoeven kopen.

Kijk naar andere YouTube kanalen

Als je helemaal geen ervaring hebt met het maken van video’s of twijfelt over wat andere mensen willen zien, ga dan vooral heel veel YouTube video’s kijken. Er zijn tal van YouTube kanalen over LEGO® waaruit je inspiratie kunt opdoen voor je eigen video’s. Dat betekent natuurlijk niet dat je precies moet doen wat deze kanalen doen, maar je kunt daardoor wel een gevoel krijgen voor waarom bepaalde YouTube kanalen populair zijn en welke factoren hun succes bepalen. Wellicht kun je bepaalde elementen van YouTube kanalen combineren en er compleet nieuw LEGO® YouTube kanaal over beginnen!

Zorg voor kwalitatief goede video’s

Eigenlijk spreekt dit voor zich, maar in het geval van YouTube video’s kan het niet genoeg benadrukt worden. Zorg voor kwalitatief goede video’s! Hoewel het maken van een video makkelijk is en je veel kunt uploaden, zul je snappen dat zomaar wat doen niet werkt op YouTube, waar honderden video’s per minuut bijkomen. Ook hier gelden dezelfde regels als hierboven beschreven: Kijk naar hoe succesvolle kanalen het doen en leer hiervan. En de eerste video zal nooit perfect zijn. Het is een proces waar je uiteindelijk steeds beter zult worden.

Hoewel het dus niet voor iedereen is weggelegd, hopen we dat je na dit artikel geïnspireerd raakt om aan de slag te gaan. Ben je een YouTube kanaal begonnen en wil je feedback? Laat vooral een linkje achter in de comments en dan nemen we graag een kijkje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *