Alternatieven voor Rebrickable

Alternatieven voor Rebrickable

Alternatieven voor Rebrickable

Als je wat extra probeert te verdienen met het verkopen van instructies voor je eigen LEGO® creaties, dan is Rebrickable hoogstwaarschijnlijk de eerste plek waar je uitkomt. Het is het grootste platform voor kopen en verkopen van custom LEGO® instructies. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker nadelen. Gelukkig zijn er naast Rebrickable nog tal van andere websites waar je je instructies kunt verkopen en zo hopelijk wat extra kunt verdienen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

MocsMarket

MocsMarket is na Rebrickable waarschijnlijk het meest populaire platform voor het kopen en verkopen van MOC instructies. Het zal je dan ook niet verbazen dat een deel van het aanbod je hier erg bekend zal voorkomen. Grootste voordeel is dat het toch iets minder populair is en vooral de grote aanbieders hier te vinden zijn. Je hebt dus iets meer kans om op te vallen met je instructies. Daarnaast is de commissie die MocsMarkt vraagt 9%, waar dat bij Rebrickable 10% is. Een klein verschil, maar alle beetjes helpen.

Belle-VE Bricks

Dit is een aanzienlijk minder bekend platform, maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn. Waar Rebrickable en MocsMarket internationaal actief en bekend zijn, richt Belle-VE Bricks zich specifiek op het Verenigd Koninkrijk. De verkoop vindt dan ook plaats in Britse ponden, maar kan bij uitbetaling omgezet worden. Ook kun je hier met hoge kwaliteit MOCs snel naam maken, omdat het aanbod wat beperkter is. Je valt dus sneller op. Nadeel? De commissie is 13%.

Etsy

Wellicht ken je Etsy al van de vele leuke zelfgemaakte items die er te koop zijn. Niet de eerste plek waar je aan zou denken voor het verkopen van LEGO® creaties, maar het gebeurt er toch. Het is relatief zeldzaam, en daarmee is de kans om op te vallen met goede ontwerpen hier het grootst. Etsy is echter een erg groot bedrijf en het gebruik van dit platform is het duurst van allemaal. Het plaatsen van een product kost eenmalig ongeveer €0,20. Daarnaast wordt er bij elke verkoop 5% gerekend, plus 4% en €0,30 transactiekosten. Inderdaad, er wordt hier erg veel van je inkomsten afgesnoept!

Welk platform kies je?

Dit hangt voor een groot deel van je persoonlijke voorkeur af. Vanzelfsprekend verdien je meer als je al je creaties op alle platforms aanbiedt. Echter, dit kost ook veel tijd die ook gestoken kan worden in het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen te beginnen op Rebrickable en vervolgens je populairste ontwerpen ook aan te bieden op andere platforms. Bekijk in ieder geval al deze websites om een goede keuze te kunnen maken.

Ken jij nog een ander platform dat ontbreekt in deze lijst? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *