6 tips om succesvol LEGO® te verkopen op Marktplaats

6 tips om succesvol LEGO® te verkopen op Marktplaats

6 tips om succesvol LEGO® te verkopen op Marktplaats

In Nederland biedt Marktplaats een unieke kans om te handelen in LEGO®. Echter is het aanbod groot en als je je LEGO® voor de beste prijs wilt verkopen, dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het kopen en verkopen van LEGO® op Marktplaats, hebben we 5 tips verzameld waarmee jij de beste prijs voor je LEGO® kunt krijgen op Marktplaats.

Tip #1: Zorg dat alles in je titel staat

Dit klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar het gebeurt vaker niet, dan wel. Er is wel een verschil tussen wanneer je een enkele set probeert te verkopen of meerdere sets tegelijk. In het geval van een enkele set moet in de titel van advertentie in ieder geval het woord LEGO®, het setnummer, het thema en de naam of beschrijving van de set. In het geval van meerder sets kun je er voor kiezen om alle setnummers in de titel te gebruiken, maar dan bijvoorbeeld zonder de beschrijvingen. De titel wordt anders immers te lang.

Gaat het om bulk LEGO® dat je wilt verkopen? Probeer dan in de titel te vermelden om wat voor LEGO® het gaat. Is het bijvoorbeeld voornamelijk uit de jaren ’90, of vooral LEGO® Friends, misschien alleen maar een bepaalde kleur? Duidelijkheid in de titel zorgt dat meer mensen op de advertentie klikken en dus dat je sneller een potentiële koper vindt.

Tip #2: Maak duidelijke foto’s

Wederom een voor de hand liggende tip, maar toch gaat het vaak fout. Gewoon alles bij elkaar zetten en er een foto van maken is natuurlijk goed genoeg, maar daarmee garandeer je niet dat je de beste prijs krijgt voor je LEGO®.

Verkoop je een losse set of meerder sets? Zorg dan in ieder geval dat elke set erop staat, inclusief minifiguren en eventuele side builds. Zitten er zeldzame onderdelen bij, zorg dat deze duidelijk zichtbaar zijn. Heb je een doos en boekjes? Niet alleen vermelden maar ook deze duidelijk op de foto zodat potentiële kopers goed kunnen zien in welke staat ze verkeren. Meerdere dozen en boekjes? Dozen op een stapel en de boekjes naast elkaar op de grond, zodat alles op één foto past.

Verkoop je bulk LEGO®? Zorg voor meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken. Zo kunnen potentiële kopers digitaal een kijkje nemen en beoordelen of er wat voor ze tussen zit. Weet je dat er zeldzame onderdelen of minifiguren tussen zitten? Leg deze dan bovenop zodat meteen duidelijk is dat dit er in zit.

Tip #3: Gebruik zipzakjes

Deze tip is eigenlijk alleen nuttig wanneer je sets verkoopt die uit elkaar zijn gehaald. Dit is vaak iets wat potentiële kopers graag willen. ZE willen de set immers zelf bouwen en een deel van dat plezier wordt teniet gedaan als ze hem eerst weer uit elkaar moeten halen. Als je de sets uit elkaar haalt, stop deze dan in zipakjes. Zo straal je uit dat je zorgvuldig te werk gaat en het geeft vertrouwen dat de set compleet is.

Tip #4: Stof je LEGO® af!

Het gebeurt maar al te vaak dat er op Marktplaats LEGO® wordt aangeboden die onder een dikke laag stof zit. Niet alleen ziet dit er vies uit, het straalt uit dat er niet goed voor de LEGO® gezorgd wordt. Daardoor zal een potentiële koper wellicht denken dat er op het gebied van kwaliteit meer mee aan de hand kan zijn. Ook betekent het dat een eventuele koper de LEGO® moet gaan schoonmaken. Al deze factoren hebben invloed op hoeveel iemand voor je LEGO® over heeft. Maak het dus schoon en zorg dat het er weer uit ziet als nieuw!

Tip #5: Let op spel- en taalfouten

Zorg er voor dat je complete advertentie er netjes uit ziet. Dat geldt dus ook voor het taalgebruik. Als je een nette advertentie maakt, waarin geen spelfouten zitten en goede interpunctie wordt gebruikt, straal je professionaliteit uit. Dat vertaalt zich in een hogere verkoopprijs of dat je je LEGO® sneller verkoopt.

Tip #6: Zorg dat er niks anders tussen de LEGO® zit

Verkoop je meer dan 1 set of misschien een hele grote kist met LEGO®? Zorg dan dat er geen andere objecten tussen de LEGO® zitten wanneer je er foto’s van maakt. Regelmatig worden op Marktplaats partijen LEGO® aangeboden waar ook K’nex, Playmobil of nep-LEGO® tussen zit. Soms zelfs compleet anders speelgoed, zoals figuurtjes van supermarktacties of speelgoedauto’s. Wanneer potentiële kopers dit zien, zullen ze denken dat er meer niet-LEGO® tussen zal zitten en je prijs dus te hoog is. Als je de beste prijs voor je LEGO® wilt hebben, zorg er dan dus voor dat het ook echt alleen LEGO® is.

2 thoughts on “6 tips om succesvol LEGO® te verkopen op Marktplaats

    1. Admin Post author

      Dankjewel! We doen ons best om onze blogs foutloos te houden, maar soms lezen we ergens overheen. Het is aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *