5 redenen om te investeren in LEGO®

5 redenen om te investeren in LEGO®

5 redenen om te investeren in LEGO®

Investeren in LEGO® is een onderwerp dat onder de kenners nogal tot verdeeldheid kan leiden. De één zegt dat er geen brood meer in zit en de ander zweert erbij. Zoals met veel onderwerpen ligt de waarheid in het midden en is er veel mogelijk. Investeren in LEGO® is meer dan sets kopen, bewaren en weer verkopen. Hieronder 5 redenen waarom investeren in LEGO® nog steeds kan en zelfs een goed idee is.

Reden #1 LEGO® is een investering met plezier

LEGO® is vooral heel leuk om mee bezig te zijn. En hoewel investeren in LEGO® veel kán opleveren, is het ook heel leuk om gewoon een extraatje te verdienen met je hobby. Daar is dit ook reden #1. Want als je geen passie hebt voor datgene waar je in investeert, dan is de kans groter dat je achteraf teleurgesteld bent.

Is LEGO® dus al van jongs af aan je hobby? Ken je alle termen en ben je goed op de hoogte van wat bepaalde sets of minifiguren waard zijn? Heb je tijd en wellicht een beetje geld over? Dan is investeren in LEGO® iets waar je erg veel plezier aan kunt beleven!

Reden #2 De LEGO® community groeit wereldwijd

Investeren doe je doorgaans in een markt waarvan je verwacht dat deze gaat groeien. LEGO® werkt wereldwijd aan groei en opent in een hoog tempo nieuwe winkels. Daarnaast is met LEGO® Masters op TV een nieuwe bron van nieuwe fans neergezet in momenteel Australië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met een Nederlandse en Belgische versie in de planning. Er zullen dus steeds meer mensen met LEGO® bezig zijn, wat betekent dat de interesse in bijvoorbeeld oude/zeldzame sets toe zal nemen.

Reden #3 Het risico met investeren in LEGO® is laag

Investeren in aandelen of bitcoins draagt enorme risico’s met zich mee. Investeren in LEGO® heeft daarentegen een veel lager risico (toegegeven: de mogelijke opbrengst is ook lager). LEGO® is een vrij waardevast product dat niet onderhevig is aan plotselinge koersschommelingen. Kort gezegd: Zelfs als je niet de opbrengst realiseert die je voor ogen had, je kunt de LEGO® altijd nog verkopen voor ongeveer hetzelfde bedrag waarvoor je het hebt gekocht (miskopen niet meegerekend).

Reden #4 Het is makkelijk om in LEGO® te investeren

Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar de drempel om te beginnen met investeren in LEGO® is erg laag. Voor aandelen heb je een bankrekening nodig, voor investeren in vastgoed moet je veel kapitaal hebben en als je wilt investeren in zeldzame munten kun je niet op elke straathoek terecht. LEGO® is daarentegen overal te krijgen en je kunt elke dag tegen goed deals aanlopen. Je hebt niks nodig en er zijn genoeg kleinere sets om mee te beginnen. Elke dag is dus een goede dag om te beginnen met investeren in LEGO®!

Reden #5 Er zijn heel veel manieren om te investeren in LEGO®

Zoals eerder in dit artikel al genoemd werd, is investeren in LEGO® veel meer dan alleen maar sets kopen en voor meer geld verkopen. Er zijn tal van verschillende manieren om te investeren in LEGO® en op deze website zullen we dieper in gaan op elk van deze manieren. Een aantal voorbeelden zijn het verhuren van sets, het beginnen van een Bricklink store en handig gebruik maken van schaalvoordeel. Door al deze verschillende manier van investeren in LEGO® is er altijd wel een manier die bij je past!

Hebben we je geinspireerd om te gaan investeren in LEGO®? Heb jij andere redenen om toe te voegen aan deze lijst? Laat ons weten wat je denkt en help anderen op weg met je kennis door een bericht achter te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *