5 LEGO® sets om in 2021 te kopen als investering

5 LEGO® sets om in 2021 te kopen als investering

5 LEGO® sets om in 2021 te kopen als investering

Na het zeer succesvolle artikel over de 5 beste LEGO® sets om in te investeren in 2020, hebben we besloten ook dit jaar een vijftal sets op een rij te zetten die een goede investering kunnen blijken in 2021. Het gaat hierbij dus om sets die nú beschikbaar of tenminste aangekondigd zijn. Het is dus mogelijk dat zich nieuwe investeringskansen voor gaan doen in 2021 naarmate er nieuwere sets beschikbaar komen.

LEGO® Star Wars set 75292: The Razor Crest (The Mandalorian Bounty Hunter Transport)

Het succes van de nieuwe Star Wars serie ‘The Mandalorian’ kan ook weinig LEGO® fans ontgaan zijn. Waar de Millennium Falcon onbetwist hét Star Wars schip was dat iedereen wilde hebben, is de Razor Crest nu een hele sterke tweede. Echter, de set is nu al lastig te krijgen en met de nieuwe seizoenen van The Mandalorian in gedachten wordt deze set een echte klassieker. Een goede voorspeller is set 75053 The Ghost. Dit schip was seizoenen lang de setting van Star Wars animatieserie ‘Rebels’ en is inmiddels behoorlijk in prijs gestegen. Er is ook nooit een remake van geweest en aangezien die serie is afgelopen gaat dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer gebeuren. Er is een reële kans dat dit ook gebeurt met de Razor Crest en dat maakt het voor een ons een slimme investering waar je zowel op de korte termijn als lange termijn een goed rendement mee kunt halen.

LEGO® set 80107: Spring Lantern Festival

We hebben op deze site eerder al gesproken over de investeringskansen binnen de Chinese New Year sets. LEGO® brengt ook dit jaar weer twee sets uit ter ere van het Chinees Nieuwjaar en zelfs een heuse Duplo set met hetzelfde thema. De set die er uitspringt is echter 80107 Spring Lantern Festival. De Chinese New Year sets zijn tot nu toe allemaal prachtig en een lust voor het oog, maar set 80107 is speciaal omdat deze gemaakt is om aan te sluiten op de modulars die LEGO® al jaren uitbrengt. Dat betekent dat deze set opeens ook heel interessant is geworden voor mensen die geen bovenmatige interesse hebben in het Chinees Nieuwjaar. Buitenkansje dus, al geldt onze investeringstip eigenlijk voor alle sets van dit thema, ook de Duplo set, gezien het feit dat het de allereerste Duplo set is met het thema Chinese New Year.

LEGO® Star Wars set 75280: 501st Legion Clone Troopers

Een tweede Star Wars set in het lijstje dit jaar. LEGO® heeft namelijk eindelijk een set uitgebracht met daarin 501st Legion Clone Troopers. Hier werd door fans al jaren naar gevraagd en gezien hoe snel deze op veel plekken was uitverkocht, is het een erg gewilde set. Het gaat hierbij dan ook vooral om de minifiguren die in deze set zitten. In de komende jaren zullen deze erg gewild worden en daarom is deze set een zekerheidje als investering.

LEGO® Creator set 10278: Police Station

Modulars zijn eigenlijk altijd wel een goede investering, maar set 10278 Police Station is een echte winnaar. Tot nu zijn modulars altijd ‘gewone’ winkels. restaurants en woningen en moeten de volwassen LEGO® stedenbouwers hun politiebureaus, brandweerkazernes en ziekenhuizen uit City serie halen. Dit prachtige politibureau is dan ook niet alleen een grote modular, maar ook eentje waar men al erg lang naar uit kijkt. Als deze set uit productie gaat zal de vraag naar een volwassen politiebureau voor de LEGO® stad nog jaren en jaren blijven. Let er wel op, deze investering zal voor de lange termijn zijn, denk aan 5 jaar.

Lego City set 60236: Straight and T-Junction

Vorig jaar gaven we al aan dat set 11010 White Baseplate een gekke, maar goede investering kon zijn en ook dit jaar staat er een baseplate gerelateerde set in de lijst. LEGO® heeft namelijk een nieuwe wegplaten-systeem aangekondigd dat niet meer gebaseerd is op baseplates, maar op echte LEGO® platen en stenen. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat de oude straatplaten langzaam uitgefaseerd gaan worden. En daardoor zal er een enorme vraag ontstaan naar met name de rechte oude wegplaten. Er zijn namelijk ongelofelijk veel verzamelaars die hun hele LEGO stad langs deze wegplaten hebben gebouwd en daar mee door willen blijven gaan. En hoewel de platen relatief goedkoop zijn, procentueel valt er een flink rendement op te maken. Dat betekent dat grote aantallen van set 60236 in de aanbieding of anderzijds goedkoper ingekocht een heel goede investering kunnen zijn. Let wel op, dit advies geldt niet voor de bochten, deze zijn nu al minder gewild en zullen waarschijnlijk nog steeds goed te krijgen zijn in de toekomst.

2 thoughts on “5 LEGO® sets om in 2021 te kopen als investering

  1. Marjolyn

    Door dit soort berichten te plaatsen gaan steeds meer mensen Lego kopen om voor de hoofdprijs weer te verkopen. Mensen die het kopen omdat ze graag met Lego bouwen word hierdoor het vel over de oren getrokken of ze zijn te laat om dat alles ineens uitverkocht is. Lego is al niet goedkoop en zo is het helemaal geen doen meer. Beetje jammer!!!!

    1. Admin Post author

      Hi Marjolyn! Dankjewel voor je reactie. We begrijpen je sentiment, echter gaat ons blog niet noodzakelijk over het enkel kopen en niet openen van LEGO® sets. Het is prima mogelijk ze te bouwen, er mee te spelen ze later weer te verkopen. Ook gaat het gros van onze artikelen niet over het dichtlaten van LEGO® dozen. We hopen dat je onze andere artikelen ook leest en geïnspireerd raakt door de vele slimme en leuke manieren waarop je kunt investeren in LEGO®.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *