5 LEGO® sets om in 2020 te kopen als investering

5 LEGO® sets om in 2020 te kopen als investering

5 LEGO® sets om in 2020 te kopen als investering

Het jaar is net begonnen en het is dus nog niet 100% bekend welke LEGO® sets er allemaal nog bijkomen in 2020, maar desondanks is het aardig in te schatten welke sets dit jaar de moeite zullen zijn om te kopen en te bewaren als investering.

LEGO® Ideas set 21321: International Space Station

De eerste set op deze lijst komt uit de Ideas lijn. Hier kunnen LEGO® fans hun eigen ontwerpen uploaden en op basis van stemmen wordt er uiteindelijk een set gekozen en geproduceerd. Het International Space Station staat op deze lijst omdat het verleden heeft aangetoond dat sets met Space als thema het goed doen en erg gewild zijn. Zo was de Apollo Saturn V erg in trek en begint de prijs hiervan al op te lopen. Daarnaast zitten er wat mooie nano-figuren in deze set die (bijna) exclusief zijn. Tenslotte bevat de set een enorm aantal van het zonnepaneel onderdeel, wat de intrinsieke waarde goed doet. De LEGO® Ideas sets doen het doorgaan goed door de jaren heen omdat er minder van beschikbaar zijn dan bijvoorbeeld de City sets. Al met al een prima LEGO® set om te kopen als investering.

864 onderdelen
LEGO® Adviesprijs: €74,99

LEGO® Creator set 10270: Bookshop

Een zekerheidje op de lijst. De modular sets van de Creator serie doen het eigenlijk altijd goed als investering en worden in de loop der jaren gestaag meer waard. Dit komt door de verzamelwaarde, er zijn tal van verzamelaars die proberen alle modulars bij elkaar te krijgen. Maar vaak bevatten de modulars ook onderdelen in kleuren die niet vaak voorkomen, waardoor het lastig is om een dergelijke set goedkoop te maken door de onderdelen te BrickLinken. Ook de prijs per onderdeel is vaak met adviesprijs al prima. Vanwege de lang beschikbaarheid van de modulars is het aan te raden te proberen ze met korting aan te schaffen.

2504 onderdelen
LEGO® Adviesprijs: €159,99

LEGO® Creator set 10272: Old Trafford

Een tweede Creator set in deze lijst, maar kijkend naar het ontwerp zou deze set ook als Architecture gerekend kunnen worden. Een dure set ook, absoluut gezien, maar ook als gekeken wordt naar het aantal (zeer) kleine onderdelen. Aanschaffen met korting is voor deze set dan eigenlijk ook een must. Maar toch denken we dat deze LEGO® set een goede investering is. Het is het eerste voetbalstadion van LEGO®. Het lijkt op de LEGO® Architecture sets, die erg prijsvast zijn. Het is het stadion van Manchester United, één van de populairste voetbalclubs ter wereld. Genoeg redenen om te denken dat er altijd gewillige kopers zullen zijn wanneer deze set een tijdje uit de handel is.

3898 onderdelen
LEGO® Adviesprijs: €269.99

Lego Seasonal set 80105: Chinese New Year Temple Fair

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer sets uitgebracht die gebaseerd en gericht zijn op de Aziatische markt. Deze blijk erg populair te zijn, echter waren tot nu toe vaak ook klein. Met de Chinese New Year Temple Fair set is nu voor het eerst een wat grotere set binnen deze lijn verschenen. Omdat deze sets met Chinees thema relatief nieuw zijn, is het verzamelen ervan pas net begonnen. Dit is dus dé kans om deze vroege sets te kopen en te bewaren als investering. De kleuren en figuren in deze sets zijn ook vaak bijzonder en relatief zeldzaam. In deze specifieke set zitten ook nog eens erg veel minifiguren. Wil je deze set extra waarde meegegeven? Zorg dan dat je ook de kleinere bijbehorende sets (80104 & 40436) te pakken krijgt en verkoop het later als pakket.

1664 onderdelen
LEGO® Adviesprijs: €99,99

LEGO® Classic set 11010: Witte bouwplaat

Deze ‘set’ is een wat meer een gokje en anders dan de rest. LEGO® verkoopt altijd grondplaten, maar niet tegelijk in eenzelfde kleur. Dit jaar is de witte grondplaat te krijgen en deze is erg gewild door mensen die bijvoorbeeld een LEGO® winterdorp willen bouwen of een LEGO® Star Wars Hoth MOC gaan maken. Hoewel de aanschafprijs erg laag is, kan het rendement hier juist enorm zijn, mits je de grondplaat met korting rond de €5-6 kan kopen. Probeer er dan zoveel mogelijk van te kopen en bewaar ze tot de grondplaat weer uit de handel is. Hij kan daarna voor €8-10 verkocht worden. Per plaat is dit een klein bedrag, maar als je grote aantallen heb ingekocht, is dat een rendement van 20-40%! Zulke cijfers zijn lastig te halen met de reguliere sets. Ook handig is dat de grondplaten nauwelijks ruimte innemen en je er dus heel veel kan bewaren zonder dat het in de weg gaan zitten.

1 onderdeel
LEGO® Adviesprijs: €7,99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *